Üdv a DLST blogon!:D:D

Köszöntünk mindenkit a Dunanewcity Loser Skaters Team(DLST) blogján.

Gyerekszáj

  • Adávid: mellesleg ha minden jól megy akkor még videót is sikerül felrakni... (2010.07.28. 10:39) Switch
  • kusz: ja sajna elmossa az eső.:/ (2010.06.21. 12:11) GSD
  • Gabooka: Legalább jól smárol a csajszika? (2010.06.09. 14:08) Koncertes hétvégés
  • kusz: gecijóó a vidi:D tied a jegy tar!:D (2010.05.04. 19:50) plazmaa
  • kusz: kezdjünk el imádkozni h ne tudja meg:D (2010.05.03. 21:57) Igorajánló:D

Zeneajánló: Sid

2009.11.18. 00:08 | d_looserskaters | Szólj hozzá!

Üdv a népnek!

Mivel szar az idő mostanában és nem nagyon tudunk deszkázni, ezért nagy a pangás sztorik terén itt is, szóval gondoltam egy kicsit most mégis megpróbálom feldobni a blogot.

Igen-igen egy újabb zeneajánló, remélem még nem unjátok és nem is fogjátok, inkább csak nézzetek utána ezeknek a számoknak amiket néha ajánlunk mert érdemes!

Ma egy olyan számot mutatunk be nektek, amit nagy kedvencünknek tartunk, zenei egyszerűsége és monoton alapdallamától függetlenül. Ez pedig nem más mint a híres-nevezetes The Stooges zenekar, I wanna be your dog című száma. Most per pillanat csak egy film jut eszembe, amiben ez a szám található és ez nem más mint a deszkás filmek egyik atyja, a Flip - Sorry.

Ezt a számot ugyan sokan nem ismerik, de mégis egy hatalmas sikert aratott dal ez, ami megrengette a világot (legalábbis az amerikai punkok világát tuti). Az 1967-ben alakult zenekar számos dala hallható szerte a világon és sokan elismeréssel fogadták ezt a zenekart már a kezdetektől is(köztük a híres-nevezetes Sex Pistols és a Ramones is). Mikor aztán 1974-ben feloszlottak, Iggy Popp, az énekes tovább folytatta az ige terjesztését és ő ezzel további sikereket kaszált le. A zenekar hosszú idő után, 2004-ben újra alakult.

Számos daluk feldolgozásban köszön vissza más ismert és ismeretlen zenekaroktól (pl.: Sex Pistols, Sonic Youth, RHCP, Green Day, Slayer és hadd ne soroljam tovább) és az elismerés abban is visszaköszön, hogy 2008-ban, a világ legnevezetesebb múzeúmába, a Rock and Roll Hall of Fame(Rock and Roll Hírességek Csarnoka) nevezetű múzeumba is bekerültek a nagyok közé.

A számra visszatérve, ez egy egész egyszerű, a punk alapjait követve mindössze 3 akkordból (G, F#, E) felépülő szám és a hangulata egy nagyon gördülékeny, pörgős érzést akar visszasugározni, ami nagyon jól is sikerül. Iggy Popp hangja már ebben az időben is odatett és nagyon kiemeli a lényeget a hangjával ami úgy szól, hogy "a kutyád a akarok lenni". A dalban végig érezhető az akkori időben divatos anarchia, lázadás érzete és nagyon odavágja a mondanivalót az egész komplett szám. Nem is ecsetelném tovább, inkább csak keressétek meg a számot youtube-on vagy szerezzétek meg valahogy, mert nagyon jó és tanulságos!

Dunanewcity Looser Skaters Team: stoo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

 

              Sid voltam akinek mindene a zene, no meg a deszka.

A bejegyzés trackback címe:

https://dlst.blog.hu/api/trackback/id/tr731533350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása